A&V Consulting

Gezien het perceel op de hoek ligt langsheen een drukke gewestweg is ervoor gekozen het nieuwe kantoorgebouw zo zichtbaar mogelijk te maken voor voorbijgaand verkeer. Twee vliesgevelvlakken die uitkijken op de gewestweg worden geschrankt ten opzichte van elkaar waardoor een bepaalde dynamiek in de gevel ontstaat.  De vliesgevelvlakken richten zich elk naar een kant van de drukke gewestweg en is dus zichtbaar vanuit elke richting. Het nieuwe kantoorgebouw dat met een gladde betonnen gevel wordt afgewerkt, krijgt een verticale expressie dankzij de verticale ramen en door uitsparingen te voorzien in de betonpanelen in het verlengde van die ramen. Daardoor differentieert het gebouw zich met de naastgelegen woningen. Centraal in het gebouw wordt de trap geplaatst gecombineerd met een grote vide over de twee verdiepingen heen. Drie lichtstraten boven de trap vullende de vide en de ruimtes op het gelijkvloers met voldoende daglicht. Ook de vliesgevels die op elke verdieping voorzien worden, zorgen ervoor dat het daglicht tot diep in het gebouw kan reiken.

  • project A&V Consulting
  • Bouwjaar
  • Locatie Kortrijk