Campus onderwijs - Vives Kortrijk

  • Budget: 8 000 000.00€
  • Oppervlakte: 4000 m²
  • Ingenieur stabiliteit: Stedec
  • Ingenieur technieken: Boydens
  • Omgevingsaanleg: Geert Bossaert
  • Interieur: Avdk
De verhuis van het studiegebied lerarenopleiding van Tielt naar Kortrijk was de aanleiding voor dit nieuwe schoolgebouw. Het complexe hellende terrein op de hoek van de Etienne Sabbelaan en de Sint-Denijseweg was de site voor het nieuwe gebouw. De nieuwbouw is toegankelijk Wvanaf het niveau van de campus en heft zich letterlijk op richting de straat. Zo onstaat een sokkel met fietsenstalling dat vanaf de straat bereikbaar is. Het L-vormig schoolgebouw maakt maximaal gebruik van de helling van het terrein en creëert door haar specifieke vorm een omsloten belevingstuin waar onderwijs centraal staat. Het gelijkvloers is één grote open leerruimte waar een nieuwe visie op hedendaags onderwijs in de architectuur vervat zit. Deze open ruimte kenmerkt zich door ellipsvormige volumes met diverse functies (auditorium, kuil, directie, docentenruimte, secretariaat, ...). Een spel van open en gesloten, van licht en donker, waar verschillende sferen en ruimtes onstaan die mulitfunctioneel kunnen worden ingezet door studenten en docenten. In de oksel van het gebouw bevindt zich het atrium: het centrale hart dat tevens dienst doet als onthaal en de belangrijkse circulatie van het gebouw is. Op deze manier ontstaat een open, transparant en leesbaar gebouw. Een schoolgebouw dat studenten uitnodigt om na te denken over het onderwijs van de toekomst.

  • project campus onderwijs
  • Bouwjaar 2018-2019
  • Locatie Kortrijk